Dijitalleşen Sanayinin Pazaryerinde Mağaza Açarak Hemen Satışa Başlayın. Mağaza Aç
Dijitalleşen Sanayinin Pazaryerinde Mağaza Açarak Hemen Satışa Başlayın. Mağaza Aç
Tüm Kategoriler
Diğer
Tüm Kategoriler

Yükseklik (cm)


Akım Tipi


Voltaj (Volt)


En (cm)


Boy (cm)


Tank Kapasitesi (L)


Zamanlayıcı


PLC Bağlantısı


Tank Malzemesi


Maksimum Çıkış (cc/dk)


Filtrele
Filtrele

Filtrele



Filtrele



Marka


Yükseklik (cm)


Akım Tipi


Voltaj (Volt)


En (cm)


Boy (cm)


Tank Kapasitesi (L)


Zamanlayıcı


PLC Bağlantısı


Tank Malzemesi


Maksimum Çıkış (cc/dk)


11,994
4,528
8,459
21,632
10,415

Yağlama Ünitesi

Yağlama Ünitesi

Günümüzde kullanılan pek çok farklı makine türü bulunur. Bu makinelerin verimli bir şekilde çalışması ve uzun süre kullanılması için eksiksiz bir şekilde bakımlarının yapılması gerekir. Makine bakımları yapılırken önemli olan parçaların detaylı incelenmesi ve daha sonrasında verimli bir şekilde kullanılması önemlidir. Makine kullanımı açısından özellikle endüstriyel alanlarda kullanılmış makinelerde kullanılan pek çok farklı ekipman bulunur. Kullanım şekli ve tarzına bakıldığında birbirinden farklı tarzlarda üretilmiş ekipmanlar bulunsa da, özellikle makinelerin daha verimli çalışabilmesi için en önemli parçalardan bir tanesi, yağlama ünitesidir.

Endüstriyel alanlarda üretilmiş olan makinelerde ve ekipmanlarda kullanılan önemli bir parça parça olan yağlama üniteleri, makinenin hareketli parçalarının yağlanmasını sağlayarak sürtünme işlemini azaltır ve aşınmaya önler. Makinenin daha uzun ömürlü bir şekilde çalışmasını sağlayan yağlama üniteleri, pek çok farklı temel işlevi bulunması ile ön plana çıkar. Yağlama üniteleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olarak kullanabileceğiniz verimli yağlama cihazları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yağlama Ünitesi Nedir?
Yağlama ünitelerinin işlevsel açıdan bakıldığında pek çok farklı alanda yaygın bir şekilde kullanıldığı bilinir. Yağ dağıtımı ve kontrolü yapmayı sağlayan yağlama üniteleri, belirli bir devir sayısında yağı hareketli parçaların üzerine dağıtır. Sürtünmeyi azaltarak parçaların daha düzgün çalışmasını sağlayan yağlama üniteleri, yağ kontrolü açısından önemli bir parçadır. Kullanım açısından bakıldığında pek çok farklı endüstriyel uygulamalarda kullanılmış olan yağlama makineleri, yağ seviyesi ve basıncını kontrolünü sağlar. Yağın doğru miktarda ve doğru zamanda uygulanmasını sağlayan yağlama ünitesi, yağlama pompaları sayesinde verimli çalışma koşullarını ön plana çıkarır.

Otomatik olarak ve manuel olarak kontrol edilen Yağlama üniteleri, çoğunlukla otomatik yağlama sistemleri ile verimli bir şekilde çalışabilir. Belirli program veya sensörler aracılığıyla yağlama işlemini gerçekleştiren bu üniteler, manuel olarak da ayarlanabilme yapısına sahiptir. Operatör tarafından kontrol edilerek Yağlama işlemleri makinelerin daha rahat ve daha konforlu çalışması için önemlidir. Endüstriyel makinaların güvenilirliği ve verimliliği için kritik bir öneme sahip olan yağlama üniteleri, uygulama için doğru yağlama sisteminin seçilmesi ve düzenli bakımlarının yapılması ile ekipmanların uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Yağlama Pompaları Özellikleri ve Çeşitleri
Endüstriyel uygulamalarda kullanım alanı açısından pek çok farklı alanda kullanılan Yağlama pompaları, otomatik yağlama ünitesi ile birlikte daha verimli bir şekilde tercih edilebilir. Yaygın bir şekilde kullanılan önemli bir ekipman olan yağlama pompaları hakkında özellikleri ve çeşitlerini daha yakından inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yağlama Pompaları Özellikleri

Yağlama pompaların özelliklerine bakıldığında yağı hareketli parçaların üzerine düzenli olarak dağıtması ile bilinir. Sürtünmeyi azaltarak parçaların daha verimli ve daha düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan yağlama pompaları, basınç ve akış kontrolü sayesinde pompaların belirli bir basınç altında kolaylıkla yağ dağıtımı yapmasını sağlar. Kullanılacak olan alana göre ve makinaya göre akış hızı ve basınç ayarları yapılarak yağlama pompaları verimli bir şekilde kullanılabilir.

Yağlama için kullanılmış olan pompalar otomatik veya manuel kontrol yapısı sayesinde verimli bir şekilde çalışabilir. Belirli bir program veya sensörler aracılığıyla yağlama işlemini gerçekleştiren yağlama pompaları, manuel olarak operatörler tarafından da ayarlanabilir. Yağlama sistemlerine göre uygunluk yapısına sahip olan pek çok farklı yağlama pompaları bulunsa da, merkezi yağlama sistemlerinde ve yağ enjeksiyonu sistemleri gibi çeşitli yağlama yöntemleri Kullanılabilir.

Yağlama Pompası Çeşitleri
Yağlama pompası çeşitleri arasında pek çok farklı ürün bulunsa da, özellikle kullanacak olan alana göre güvenilir bir yağlama pompası tercih edilebilir. Pompa çeşitleri arasında dişli pompalar basit yapılı, düşük maliyetli ve genellikle düşük basınçlı yağlama sistemleri için uygun kullanıma sahiptir. Kullanım alanına göre tercih edebileceğiniz bir diğer pompa çeşidi ise kama pompalarıdır. Düşük akış hızlarında yüksek basınç sağlayabilen kama pompaları, yüksek basınçlı uygulamalar için üretilen bir pompa çeşididir.

Pompa türleri arasında yüksek basınçlı ve hassas yağlama gerektiren uygulamalarda kullanım için pistonlu pompalar tercih edilebilir hassas kontrol ve uzun ömürlü yapıya sahip olan pistonlu pompalar, yağın daha verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Birden fazla noktaya daha iyi yağ dağıtmak için pistonlu pompalar haricinde merkezi yağlama sistemleri kullanılabilir. Genellikle büyük makinelerde ve tesislerde kullanımı için üretilmiş olan merkezi yağlama sistemleri, yağın daha verimli dağıtılması için endüstriyel alanlarda güvenilir bir şekilde kullanılır.

Otomatik Yağlama Sistemleri Kullanım Alanları
Günümüzde endüstriyel alanlarda kullanılmış olan pek çok farklı otomatik yağlama sistemleri bulunsa da, bu sistemler makine ve ekipmanların düzenli olarak yağlanmasını sağlar ve sürtünmeye azaltır. Sürtünmenin azaltılması ile birlikte parçalarda oluşabilecek aşınmayı önleyerek makinelerin daha uzun süre verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Otomatik yağlama sistemlerine verimli bir şekilde kullanılmış olduğu pek çok farklı alan bulunsa da, özellikle en yaygın ve en çok tercih edilen alanları daha detaylı inceleyebilirsiniz.

İmalat ve Üretim Tesisleri: İmalat alanında ve üretim tesislerinde kullanılmış olan torna tezgahları, freze makinaları ve CNC makineleri gibi hassas işleme sahip olan makineler için otomatik yağlama sistemleri kullanılır. Yüksek hassasiyet gerektiren parçaların yağlanmasını sağlayarak üretim süreçlerini daha verimli ve daha kaliteli hale getiren otomatik yağlama sistemleri, makinelerin uzun süre kullanımı için üretilmiştir.

Otomotiv Endüstrisi: Günümüzde pek çok farklı otomotiv üretilmesinden dolayı, otomotiv üretim hatlarında kullanılan birçok ayrı alanda verimli bir şekilde tercih edilen makineler bulunur. Pres makineleri, montaj hatları ve diğer ekipmanların daha verimli ve daha uzun süre kullanımı için otomatik yağlama sistemleri tercih edilir. Üretim verimliliğini artırmak ve bakım maliyetlerini düşürmek için kullanılan otomatik yağlama sistemleri, otomotiv işletmesinin sürekliliği açısından önemli parçalar arasında yer alır.

Gıda Üretimi: Gıda işleme ekipmanları ve paketleme makineleri için özel olarak tasarlanmış otomatik yağlama sistemleri bulunur. Üretim süreçlerini optimize etmeyi sağlayan ve gıda güvenliği standartlarını karşılayan otomatik yağlama sistemleri, hijyenik koşullarda gıdaların daha hızlı ve daha verimli bir şekilde paketlenmesini sağlar.

Yağlama Ünitesi Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Endüstriyel alanlarda üretilmiş olan makineleri ve parçaların verimli bir şekilde uzun ömürlü kullanılması için tercih edilen pek çok farklı yağlama ünitesi bulunur. Yağlama üniteleri kullanımı için özellikle ünite seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunur. Doğru ünitenin seçilmesi ve sistem performansını maksimum düzeyde kullanılabilmesi için bu hususlara dikkat ederek yağlama ünitesi seçebilirsiniz.

Yağlama ünitesi seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi, ünitenin kullanılacağı uygulama türünü ve gereksinimlerinin belirlenmesidir. Makine çeşitleri arasında pek çok farklı makine türü bulunduğundan dolayı hangi makineler için kullanılacağı ve yağlamanın ne sıklıkla yapılması gereksinimlerinin detaylı incelenmesi gerekir. Yağlamanın sıklığının yanı sıra yağın basınç ve akış gereksinimleri gibi faktörlerin de dikkate alınarak yağlama ünitesi seçilmesi gerekir.

Makinelerin daha verimli yağlanması için tercih edebileceğiniz pek çok farklı yağlama ünitesi bulunsa da, özellikle bu ünitelerin seçimi sırasında seçilen yağlama ünitesinin belirli bir basınçta ve belirli bir yağlama miktarında doğru orantılı bir şekilde çalışabilmesi önemlidir. Makine üreticisinin tavsiyelerine göre doğru basınç ve akış hız belirlenerek uygun kullanıma ait yağlama makinesi tercih edilmesi gerekir.